مرغ سوخاری یا کنتاکی؟

مرغ سوخاری یا کنتاکی؟

مرغ سوخاری یا کنتاکی؟

مرغ سوخاری : به مرغی که با هر نوع پودر سوخاری ، آرد ، ادویه و… آغشته و سپس سرخ شود مرغ سوخاری گفته میشود نمی توان منکر شد که به دلیل تاثیر شگرف کلنل هارلند سندرز (Colonel Harland Sanders) بسیاری خاستگاه مرغ سوخاری (Fried Chicken) را با مرغ سوخاری کنتاکی (Kentucky Fried Chicken-KFC) یکسان می دانند.

در صورتی که مرغ کنتاکی نوعی مرغ سوخاری با رسپی مخصوص (متشکل از ۱۱ ادویه و سبزیجات) به خود است و به عنوان اولین مرغ سوخاری تاریخ است که به شهرت جهانی رسید. و به لطف طعم خاص و محافظت از رسپی انحصاری KFC تحت عنوان یک برند در جهان در حال حاضر با بیش از ۲۰۰۰۰ شعبه در ۱۲۵ کشور دنیا مشغول به فعالیت است.

نکته جالب درباره KFC شعاری است که راجع به سیستم طبخ مرغ های خود مطرح می کند:

“مرغ های ما به شیوه سریع و ساده آماده نمی شوند بلکه به سختی آماده میشوند، میتوانیم روش راحتری را استفاده کنیم ولی در اینصورت دیگر نمی توانیم نامش را KFC  بگذاریم.”

از مرغ کنتاکی که بگذریم تاریخچه مرغ سوخاری باز می گردد به قرن ها پیش…

در ابتدا باید گفت مدارکی یافت شده است مبنی بر اینکه که در آسیای شرقی در حدود سالهای ۵۰۰۰ تا ۷۵۰۰ قبل از میلاد حضرت مسیح به دلایل مختلفی اولین بار از قبیل تقدس و تکریم پرندگان (اعتقاد داشتند پرندگان توانایی پیشگویی دارند) و … انسان اقدام به اهلی کردن مرغ های جنگلی کرد (اجداد مرغ های خوراکی امروزی) و پس از آن این حیوان مقدس به عنوان کالایی برای تجارت به فرهنگ های دیگر نیز وارد شد ، اقوام دیگر به دلایل مختلف ازجمله تقدس ، تفریح (مانند جنگ خروس ها) و … پذیرای این کالای جدید شدند تا این که بعضی از اقوام پرندگان را گزینه مناسبی دیدند برای قربانی کردن به درگاه خدایان و… که اقدام به سر بریدن مرغ ها کردند. به مرور زمان میل شدیدی برای پخت ماکیان در کشور های چین ، خاور میانه و غرب قاره آفریقا پدید آمد البته برای قربانی کردن و خورده شدن پادشاهان و اصطلاحا خدایان زمینی؛

اولین شیوه پخت ثبت شده در چین باستان به این شکل آمده است که پس از کشتن مرغ بلافاصله آنرا سرخ می کردند (Fried Chicken) سپس در مایعات مختلف با مدت زمان طولانی تریمی پختند…

از قدیمی ترین مدارک موجود برای مرغ سوخاری به شکل کنونی ( شکل آمریکایی ) می توان به کتاب آشپزی خانمی بریتانیایی با نام هانا گلاس ( Hannah Glasse) که در سال ۱۷۴۷ میلادی منتشر شد اشاره کرد.کتابی که اولین بار از اصطلاح مرینیت (Marinate Chickens) برای آغشته کردن مرغ به آرد استفاده کرد.

در ادامه سال های ۱۹۵۰ تا ۱۹۸۰ را سالهای طلایی پرواز مرغ سوخاری می نامند زمانی که کلنل سندرز برند KFC  را بنیان نهاد و پرورش داد…

البته با توجه به استقبال گسترده از KFC در ۱۲۵ کشور جهان ، هر کشوری با محبوبیت های کم یا زیاد با رسپی مخصوص به خود خارج از چتر کنتاکی پرچم خود را برافراشته است. از محبوب ترین مرغ های سوخاری میتوان به جوجه سوخاری و جوجه نارا در کشور کره جنوبی اشاره کرد که طعم و طبخی کاملا متفاوت با مرغ کنتاکی دارد به طور مثال در بخشی از فرایند تولید نوعی سوخاری کره ای از عسل نیز استفاده می شود…

نکته جالب درباره مرغ کنتاکی (KFC)

– بیش از ۵۰۰۰ شعبه از شعبات KFC  در کشور چین قرار دارد یعنی یک چهارم کل شعبات KFC در دنیا! ۲۰۰۰ شعبه از سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ در این کشور فرانچایز شده اند ؛ در صورتی که کشور هندوستان با جمعیت و مساحتی نزدیک به چین تنها حدود ۴۰۰ شعبه از شعبات KFC  را در اختیار دارد …

راه اندازی اختصاصی خط مرغ سوخاری

پس از بررسی های انجام شده و اتخاذ تصمیم برای راه اندازی خط مرغ سوخاری خدمات متنوعی از گروه راه اندازی پارس ارایه می گردد برخی از خدمات عبارت است از :

  • بازارشناسی دقیق ( هم از نظر بهای تمام شده، سطح رقابت و…) گنجانده شده در برنامه تجاری (Business Plan) و موارد تکمیلی از جمله سبک زندگی منطقه ای مردم و …
  • تعیین رسپی ، آماده سازی ، فرم پخت ، تعیین زنجیره تامین و…
پشتیبانی و طراحی سایت اختصاصی توسط کرگدن