طراحی رستوران
اصول منو نویسی رستوران

اصول منو نویسی رستوران

اصول منو نویسی رستوران

اصول منو نویسی رستوران بسیار بنیادی تر از آن است که فقط به ظاهر بپردازد! اما چون ما در بحث مهندسی منو مفصل به آن پرداخته ایم ،اینجا نیز به صورت مجزا بخش های متفاوت را بررسی می کنیم:

اولین اصل مهم:

ظاهر منو رستوران بسیار در ذهنیت مشتری تاثیر گذار است. به عنوان مثال اولین اصل از اصول منو نویسی رستوران :

شمارد یک رستوران می شوید به محض روبرو شدن با منو به پاسخ نسبی چند سوال می رسید:

  1. سطح قیمت ها
  2. کلاس کاری رستوران
  3. شیوه سفارش غذا ( اول سفارش در انتها پرداخت هزینه یا بالعکس)
  4.  و…

در مرحله دوم تاثیرات ظاهری:

  1. میزان تنوع غذا ها
  2. تاثیر معرفی های نوشتاری و گرافیکی دریافت می شود.(اقلام منو که از نظر رستوران افتخار امیزتر/سوداورتر یا… هستند)

و…

پس با توجه به مثال بالا وجزیات تاثیرگذاری اصل اول را باید “ظاهر متناسب” در اصول منو نویسی رستوران در نظر گرفت!

دومین اصل از اصول منو نویسی رستوران:

ترتیب نمایش موارد منو است که در غالب موارد برای رستوران های با تنوع غذای کم تا متوسط دو فرم عمومی دارد ( رستوران های با تنوع بسیار بالا بسته به الویت سیاست های فروش مورد با مورد متفاوت است):

حالت اول

  • غذای اصلی
  • غذاهای فرعی( مانند خوراک ها/ غذای روز / سوپ و…)
  • موارد قابل اضافه شدن ( سس، برنج، کباب اضافه و…)
  • پیش غذاها / سالاد ها/ کنار غذاها
  • نوشیدنی ها

حالت دوم

  • پیش غذا / سالاد ها
  • غذای اصلی
  • غذاهای فرعی( مانند خوراک ها/ غذای روز / سوپ و…)
  • نوشیدنی ها

این ترتیب ها در ایران به صورت عرف رعایت می شوند. اما استاندارد ها در کشور های مختلف متفاوت است. مثلا در برخی رستوران ها منو مرتبادر رفت و آمد است. یعنی شما ابتدا پیش غذا را انتخاب و میل می کنید. سپس برای غذای اصلی از شما با منو جدید سوال می کنند. و در نهایت پیشنهادات از طرف گارسون ها هم ارایه می شود.

سومین اصل

اصول منو نویسی رستوران همانطور که ذکر شد باید در بخش مهندسی منو به آن پرداخته شود اما لازم به ذکر است که در اینجا به حفظ انسجام موارد منو بپردازیم:

به عبارتی یعنی باید منو هویت داشته باشد. صرف تنوع غذاها مهم نیست . حتی در مواردی مشتری را گیج می کند. منو رستوران باید:

ساده ، شکیل و تاثیرگذار باشد. توضیح بیشتر اینکه شما باید یکپارچگی منو را رعایت کنید. اگررستوران ایرانی هستید باید تمامی موارد متعلق به رستوران ایرانی باشد و برای دیگر موارد باید دسته جدا و یا حتی منو جدا طراحی شود.

بخشی از اصول منو نویسی رستوران خارج از ایران را در اینجاببینید

خرید تجهیزات رستوران
طراحی برندینگ رستوران
برندسازی رستوران
اصول منو نویسی فست فود
اصول منو نویسی رستوران
اصول منو نویسی کافی شاپ
نکات طراحی رستوران

پشتیبانی و طراحی سایت اختصاصی توسط کرگدن