طراحی پلان رستوران
طراحی پلان رستوران

طراحی پلان رستوران

طراحی پلان رستوران

طراحی پلان رستوران یک مسیر حرفه ای و مستلزم تعامل گروه مشاوره راه اندازی رستوران و طراح تخصصی است.

برای اینکار باید اول بدونیم پلان یعنی چی؟
طراحی پلان یعنی طراحی نقشه از بالا جهت چیدمان صحیح موارد کنار یکدیگر!

حالا ببینیم پلان رستوران چیست و چرا طراحی آن یک کار تخصصی است؟

طراحی پلان برای رستوران به دو قسمت اصلی تقسیم می شود:

۱-طراحی پلان آشپزخانه صنعتی
۲-طراحی پلان سالن سرو غذا

در مرحله اول به بخش آشپزخانه می پردازیم:

فرض کنید یک فضای مربع داریم به ابعاد مشخص. همچنین قرار هست خط غذای مرغ سوخاری در آشپزخانه پیاده سازی انجام بشود:
برای اینکار باید مراحل زیر انجام بپذیرد:

  • محل ورود آب و خروج فاضلاب ها تعریف شود.
  • محل ورود گاز و برق مشخص باشد.
  •  محل و مسیر تهویه هوا مشخص باشد.

پس از این مراحل لجستیک و اولیه بحث چیدمان و طراحی پلان رستوران مشخص می شود. به عبارتی هر تجهیزاتی در آشپزخانه صنعتی نیازمند تامین مواردی چون آب، برق، گاز و تخلیه مواردی چون فاضلاب، هوای گرم و آلوده، زباله و… است.

در نتیجه جدای ابعاد سنجی فضا و هریک از تجهیزات، باید چیدمان به صورتی مدیریت شود که این تامین و تخلیه ها بدون دردسر میسر بشود.
نکته بسیار مهم بعدی در بخش آشپزخانه مدیریت اجرایی پرسنل آشپزخانه است. یعنی چه؟

چیدمان درست و استاندارد دستگاه ها به منظور حداکثری راندمان افراد در فضا و حداقل سازی تداخل فعالیت افراد! در قالب یک مثال توضیح می دهیم:

به عنوان مثال یک نوع چیدمان برای طبخ پیتزا به صورت خطی است: میز و اجزای تاپینگ با یخچال در زیر، فر ریلی و میز سرو. در این مثال شخص باید قابلیت تردد خطی داشته باشد. در مدل های دیگر که به دلیل محدودیت یا مدیریت فضای طبخ طراحی می شوند. آشپز می ایستد و حول محور خود می چرخد و تمام کارها در اطرافش طوری چیده شده که در لحظه همه را انجام میدهد یا حداقل دسترسی دارد.

این موضوع بحث مفصلی است که در مقالات آتی به تفصیل آنرا توضیح خواهیم داد!

بخش دوم: طراحی پلان رستوران قسمت سالن

در اینجا استراتژی فروش بسیار تعیین کننده است. به طور مثال اگر فروش هویت اصلی را سرو در سالن در نظر بگیرد، نوع چیدمان با یک رستوران بیرون بر محور متفاوت خواهد بود. امل به طور کلی موارد مهم را می توان به شکل زیر دسته بندی کرد:

  • نحوه چیدمان بهینه میز و صندلی ها برای افزایش فضای مورد بهره برداری
  • نحوه چیدمان متناسب با سیاست های رستوران مثل حس صمیمیت یا حریم شخصی
  • مسیر تردد و پلن ساعات شلوغی برای پرسنل رستوران و عدم تداخل با حضور مشتریان

این موضوع بسیار مفصل بوده و طراحی پلان رستوران یک فعالیت تخصصی و نیازمند تجربه بالاست. امیدوار هستیم با این مطالب کمکی هرچند کم کرده باشیم. اما در صورتی که تصمیم شما جدی است حتما از اینجا اقدام به دریافت مشاوره آنلاین و حضوری داشته باشید.

برای مطالعه منبع خارجی کلیک کنید

خرید تجهیزات رستوران
طراحی برندینگ رستوران
برندسازی رستوران

اصول منو نویسی فست فود
اصول منو نویسی رستوران
اصول منو نویسی کافی شاپ
نکات طراحی رستوران
پشتیبانی و طراحی سایت اختصاصی توسط کرگدن